divendres, 29 d’abril del 2016

Espais per reflexionar

Bona tarda a tots i a totes!

Avui us parlaré de dues pàgines que ofereixen crear un espai per reflexionar i compartir tant idees com opinions. Aquest és el cas de Wix i Blogger, cadascuna té certs avantatges i inconvenients. 


Wix

Avantatges:

-Ofereix més plantilles creatives, diferents tipus de lletres i facilitat per modificar la plantilla.
-S'afegeix multimèdia de manera més fàcil (com per exemple insertar un vídeo només arrossegant o crear galeria d'imatges amb diferents patrons).
-Els gadgets estan disponibles en la mateixa pàgina i a més s'afegeixen a la teva pàgina arrossegant. 
-És molt útil per a les empreses perquè poden afegir un apartat de compra i venda.

Inconvenients:

-És una pàgina que té una part de pagament.
-No tots els gadgets són gratuïts però estan senyalats.

Blogger

Avantatges:

-És totalment gratuïta.
-Es poden afegir gadgets externs.
-És molt fàcil d'utilitzar.
-Està vinculat amb el compte personal de Google.

Inconvenients:

-No hi ha molta varietat de plantilles.
-És complicat afegir multimèdia (vídeos, imatges,...)
-El disseny del blog està molt limitat a la plantilla.        

Més endavant m'agradaria crear una pàgina amb Wix pel seu disseny, la seva facilitat per modificar les plantilles, pots afegir gadgets que en blogger no existeixen i a més pots afegir música. 

Com diu el refrany: "A la cama no te irás sin saber una cosa más".

Fins la propera entrada!

María

dijous, 28 d’abril del 2016

Quins cercadors d'informació tenim a l'abast?

Bon dia a tots i a totes!

Lupa, Búsqueda, Ampliar, Lense, Detectar, BuscarAquesta entrada tracta sobre el recull i la selecció d'informació que fem amb els diferents cercadors d'internet. Amb aquesta cerca que he fet, he après que tenim a l'abast cercadors molt especialitzats per al nostre àmbit educatiu. Com a futures mestres, hem de saber que no tota la informació és vàlida, per tant, hem de saber seleccionar la informació i contrastar-la en altres cercadors. També, té molta importància el fet de cercar la informació en un idioma o en un altre. 
La finalitat d'aquesta entrada és seleccionar un tipus d'informació mitjançant una cerca en diferents idiomes (castellà, català i anglès), utilitzant diferents cercadors especialitzats en l'àmbit educatiu com ERIC o Google académico i en últim lloc, obtenir informació que sigui fiable i contrastar-la amb els diferents cercadors. 

Català (Educa web): Informació Lourdes Guàrdia
Castellà (Google): Marco Común de competencia digital Docente
Castellà (Dialnet): Article: Las Tic en la formación del maestro
Anglès (Google): Article: teacher educator's digital competence
Anglès (ERIC): Article: Preparing Pre-Service Teachers to Integrate Technology

Després de realitzar la cerca d'informació, he extret un seguit de conclusions respecte aquesta cerca. En primer lloc, he cercat informació en català però només ens serveix si volem trobar informació del nostre entorn més proper. Tot i així, cercant en català he trobat informació rellevant en castellà. Després, he cercat informació en castellà però aquesta ens serveix per obtenir informació del nostre país. Cercant en castellà he trobat més informació que en català. En últim lloc, he cercat informació en anglès i he trobat un ampli ventall d'informació i sobretot amb els cercadors especialitzats n'he fet més ús que amb els altres dos idiomes. En conclusió, si volem trobar informació més enllà del nostre país hem de cercar en anglès. 

En la meva opinió, crec que per trobar informació del nostre entorn és millor cercar en castellà perquè trobem molta informació, a més, la majoria d'aquesta informació és fiable. Tot i això, hem de contrastar abans amb diferents pàgines web. La cerca en anglès ha sigut una mica més complicada perquè hi havia molta informació, per tant, dificulta el procés de cerca.


Per acabar, en l'apartat Recursos TIC us recomano diferents cercadors especialitzats en l'àmbit educatiu. Amb aquest conjunt de cercadors ja podrem trobar la informació per realitzar els treballs o per els nostres propis interessos.


Fins la propera entrada!

María